fbpx

Video is hot, dat is het natuurlijk al een aantal jaar! Met video kan je op een mooie manier jouw boodschap overbrengen. Het is dan ook niet voor niks dat social media-gebruikers aangeven dat video hun favoriete vorm van content is. Maar hoe kun je video nu goed inzetten voor jouw zaak? 

Waarom video content belangrijk is

Ik noemde het al even: video wordt gezien als de meest favoriete en effectieve vorm om een boodschap over te brengen op social media. Het is niet voor niets dat Instagram Stories, Reels, TikTok & YouTube zo mateloos populair zijn. 

Als ondernemer in de horeca of foodbranche is het ook supergoed om videocontent in te zetten. Door regelmatig videocontent te maken en in te zetten voor jouw zaak, zorg je ervoor dat volgers een inkijkje krijgen in jouw zaak en jouw producten en ze op die manier een “band” met je opbouwen. 

Hoe zet je video in voor jouw horecazaak of foodonderneming?

De mogelijkheden met video zijn eindeloos! Hieronder geef ik je een aantal tips om op weg te helpen met maken van video-content.

 1. How to-video’s
  In een how to-video laat je zien aan jouw volgers hoe je bepaalde dingen doet. Denk bijvoorbeeld aan:
  • hoe maak je een takeaway gerecht mooi op?
  • hoe dek je een tafel?
  • hoe serveer je thuis als een pro?
  • hoe maak je een bepaald gerecht of cocktail? 
 2. Recepten
  Deel elke week een favoriet gerecht van jouw medewerkers en laat stap voor stap zien hoe je dat gerecht maakt.
 3. Wijn & Spijs
  Maak een terugkerend item met een drank en spijs-combi. Laat zien welke wijn je hebt gekozen, vertel daar iets over en wat je daarbij het beste kunt combineren. Je kunt natuurlijk ook voor een biercombinatie of zelfs voor een thee & spijscombi gaan.
 4. Behind the scenes
  Mensen zijn nu eenmaal nieuwsgierig aangelegd! Wij vinden het reuze interessant hoe het achter de schermen eraan toe gaat in jullie zaak.