fbpx
M
 

5x tips om sneller een Instagram post te schrijven

door | jan 16, 2023 | Content maken | 0 Reacties

Een Instagram-post tijdrovend? Niet als je je aan deze tips houdt. We krijgen vaak te horen dat social media een tijdrovend proces is en natuurlijk, het strategisch en goed inzetten kost wel wat tijd. Maar het bedenken en het schrijven van berichten hoeft helemaal niet zo heel lang te duren. In deze blog geven we je 5 tips om het schrijven van een post sneller en efficiënter te doen.

Hier zijn enkele tips om tijd te besparen bij het schrijven van social media berichten:

1. Plan berichten van tevoren.

Door een vast moment te kiezen, waarop je jouw berichten gaat schrijven en inplannen, kun je efficiënter werken en tijd besparen. Het fenomeen heet ook wel content batchen: op 1 moment meerdere berichten schrijven, zodat je er langer mee vooruit kan. Het voordeel is dat je op zo’n moment maar met 1 taak bezig bent, het schrijven van content, en je dus niet afgeleid raakt van andere taken. In het artikel van Coosto lees je hier meer over!

2. Maak gebruik van rubrieken

Door gebruik te maken van rubrieken, ofwel terugkerende thema’s, ben je minder tijd kwijt aan het bedenken van de content. Wanneer je weet wanneer je over welk onderwerp gaat schrijven, ben je tijdens het schrijven al een stuk sneller klaar. Hebben jullie nog geen rubrieken? Dan hebben wij een fijn e-book met 4 makkelijke contentrubrieken voor horeca- en foodspeciaalzaken met in totaal 12 plug+play voorbeelden. De voorbeelden kan je direct toepassen voor jullie social media-kanalen. Je vindt het e-book hier.

3. Wees kort en bondig

Instagram-posts hoeven echt niet altijd een lang verhaal te zijn! Soms volstaat 1 zin al voor een post. Wanneer je er minder druk op legt om een inspirerende, creatieve en strategische post te maken, maar gewoon gaat schrijven dan komt er vaak veel meer uit dan je denkt.

4. Maak gebruik van plantools

Er zijn verschillende tools die je kunt gebruiken om jullie social media berichten te automatiseren, waardoor je tijd kunt besparen door niet elk bericht handmatig te hoeven plaatsen. Een fijne plantool die wij gebruiken is Later, een betaalde tool. Naast Later heb je ook nog Facebook Meta Suite, waar je gratis gebruik van kan maken met een Facebook-account. Naast deze twee tools zijn er talloze andere tools als Hootsuite, Planoly en meer, kijk vooral naar wat het beste bij jullie past!

5. Maak gebruik van sjablonen

Door sjablonen te gebruiken voor jullie berichten, kun je snel en gemakkelijk berichten maken zonder dat je elke keer iets nieuws hoeft te verzinnen. In ons Spice Up Your Social Media Mild pakket, krijg je maandelijks 16 sjablonen toegestuurd zodat je alleen nog maar jullie eigen termen hoeft in te vullen voor een goede post. Daarnaast krijg je ook toegang tot onze leeromgeving, 8 uitgeschreven storylines en 4 uitgeschreven Reels, zodat je die alleen nog maar hoeft te filmen.

Kortom…

Wees kort en bondig. Social media-gebruikers hebben de neiging om snel door hun feeds te scrollen, dus houd jullie berichten kort en bondig om ervoor te zorgen dat ze de aandacht krijgen die ze verdienen. Afbeeldingen en video’s zijn een krachtig middel om jullie berichten op te laten vallen en de aandacht van jullie doelgroep te trekken. Ze kunnen ook helpen om jullie boodschap snel en efficiënt over te brengen.

Lukt het jullie niet om zelf posts te maken en in te plannen, dan hebben wij altijd nog het HOT aanbod van Spice Up Your Social Media. Meer informatie vind je hier. Liever erover sparren? Dat kan natuurlijk tijdens een kennismakingsgesprek! Die plan je zelf gemakkelijk in via Calendly.

Volg jij ons al op Instagram? Volg ons via @socialonpoint.nl!

Hey, Ik ben Stefanie

Hi, mijn naam is Stefanie Lamers, food-addict en als echte millennial zie je me vaak met mijn telefoon in mijn hand. Online gebeurt het. Ik help horeca-ondernemers met het creëren van een online culinaire beleving, die volledig past bij de ondernemer en hun zaak.

Categorieën

Misschien vind je dit ook interessant…

5x Reels ideeën voor meer gasten in jouw zaak

5x Reels ideeën voor meer gasten in jouw zaak

Er zijn vele manieren waarop een restaurant Reels of TikTok-video's kan maken. Zo hoef je echt niet altijd heel veel tijd kwijt te zijn of mega creatief te zijn. Maak jouw reels nu Maak een video waarin je het proces van het bereiden van een van je populaire gerechten...

5x Reels ideeën om in te zetten voor meer hotelgasten

5x Reels ideeën om in te zetten voor meer hotelgasten

Dat Reels populair zijn, hoeven we je niet meer te vertellen. Maar het bedenken van onderwerpen voor jouw Reels kan knap lastig zijn. In deze blog geven we je 5 ideeën om Reels in te zetten voor meer hotelgasten. 1. Behind The Scenes Maak een video waarin je het hotel...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *