fbpx
M
 

Social media gebruiken om nieuwe horecapersoneel te werven

door | jan 23, 2023 | Personeelstekort, Social Media | 0 Reacties

Werf nieuw horecapersoneel met social media

 Social media kan een krachtig hulpmiddel zijn voor restaurants om personeel te werven. Hier zijn enkele tips die restaurants kunnen gebruiken om het meeste uit social media te halen voor hun wervingsinspanningen.

Hoe gebruik ik social media?

Maak een professioneel social media-profiel voor je restaurant. Dit kan bijvoorbeeld op platforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Zorg ervoor dat je een duidelijke en aantrekkelijke beschrijving hebt van je restaurant, samen met foto’s van je gerechten en sfeer.

 Gebruik social media om je wervingsboodschap te verspreiden. Plaats regelmatig updates waarin je laat zien wat er zo leuk is aan werken bij je restaurant. Dit kan bijvoorbeeld zijn door foto’s te plaatsen van het team at work, of door leuke verhalen te delen over leuke momenten die medewerkers hebben meegemaakt.

Social media om personeel te werven

 Zoek naar manieren om social media te gebruiken om specifiek personeel te werven. Bijvoorbeeld door het plaatsen van vacatures op LinkedIn, of door het organiseren van een Q&A sessie op Instagram waarbij geïnteresseerden vragen kunnen stellen over werken bij je restaurant.

 Interacteer met je volgers op social media. Laat zien dat je geïnteresseerd bent in wat zij te zeggen hebben en nodig hen uit om vragen te stellen of opmerkingen te plaatsen. Dit kan helpen om een gemeenschap te bouwen rond je restaurant en kan leiden tot meer wervingskansen.

 

 

Social media advertenties

 Overweeg het gebruik van social media-advertenties om je wervingsboodschap te verspreiden. Dit kan specifieke doelgroepen bereiken die geïnteresseerd kunnen zijn in werken bij je restaurant, en kan helpen om je wervingsinspanningen te versnellen.

 In samenvatting: social media kan een waardevol hulpmiddel zijn voor restaurants om personeel te werven. Door een professioneel profiel te maken, je wervingsboodschap te verspreiden, specifiek personeel te werven, te interacteren met volgers en advertenties te overwegen, kan je het meeste uit social media halen voor je wervingsinspanningen.

 

 

Hulp nodig? Neem dan eens een kijkje bij ons aanbod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hey, Ik ben Stefanie

Hi, mijn naam is Stefanie Lamers, food-addict en als echte millennial zie je me vaak met mijn telefoon in mijn hand. Online gebeurt het. Ik help horeca-ondernemers met het creëren van een online culinaire beleving, die volledig past bij de ondernemer en hun zaak.

Categorieën

Misschien vind je dit ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *