fbpx
M
 

5x feestelijke posts voor jouw restaurant in December

door | dec 14, 2022 | Social Media | 0 Reacties

Make it a december to remember! De feestdagen staan voor de deur, tijd om ook jouw social media-kanalen om te toveren tot een feestelijke paradijs. Van glitters tot kerstbomen en van heerlijke menu’s tot oudejaarsfeesten. Er zijn talloze dingen waar je als restaurant over kan posten in december. In deze blog geven we 5 voorbeelden voor nieuwe content deze maand:

Ligt het feestelijke december menu uit

Heb jij een feestelijk en exclusief menu voor Kerst of oud & nieuw? Ligt deze dan mooi uit! Je kan een post maken en in de tekst het speciale menu per gang benoemen, maar je zou ook een Reel kunnen maken door bijvoorbeeld elke gang kort te filmen en achter elkaar te plakken. Vervolgens deel je elke twee tot drie dagen informatie over dit menu via Stories. Je kan bijvoorbeeld de chef aan het werk laten zien, medewerkers die het menu proeven, medewerkers vragen naar hun favoriete gang van het speciale kerstmenu. Maak de mensen nieuwsgierig en enthousiast door ze mee te nemen in die beleving!

Speciale evenementen

Organiseren jullie een oud- of juist nieuwjaarsborrel? Wellicht een ander leuk evenement. Vertel door middel van Stories wat er allemaal te doen is tijdens het evenement, laat wat leuke behind the scenes beelden zien van inkoop tot opbouw en vertel waar mensen hun kaartjes kunnen kopen. Maak dit lekker interactief door polls te gebruiken in je Stories met vragen als: Wat trek jij aan tijdens de borrel? Glitter/ Foute Kersttrui/ Strak in het pak /Casual of Heb jij je kaartje al gekocht? Nog niet / Natuurlijk, zin in! / Ik kan helaas niet.

Support your locals

Support your locals alleen populair tijdens de Corona-periode? Echt niet! December is de maand om een ander in het zonnetje te zetten en lokaal te shoppen. Juist voor de kleine ondernemers is het belangrijk dat er lokaal gewinkeld wordt. Daarom is het leuk, wanneer jullie restaurant bijdraagt aan lokale goede doelen of andere maatschappelijke initiatieven, het te benoemen op social media.

Kerstboom & Lichtjes

Maak een leuke before & after foto van hoe jullie de zaak omtoveren tot een echt winters paradijs. Heb je geen before foto, no worries! Iedereen is dol op lichtjes, mooi versierde kerstbomen en gezelligheid in jullie zaak.

Kerstgroet vanuit het team

Zet het hele team met een Kerstmuts, foute kersttrui of juist mooi in de glitters op de foto voor een Kerstpost. Bedank hierin alle fijne gasten die het afgelopen jaar jullie bezocht hebben en/of jullie online volgen.

Als je als restaurant in december wil posten op social media, dan is het belangrijk om te zorgen dat de posts relevant zijn voor deze tijd van het jaar en dat ze de sfeer en gezelligheid van de feestdagen oproepen. Het belangrijkste is dat het plezier, gezelligheid, warmte en jullie gastvrijheid uitstraalt.

Hulp nodig in december?

Neem dan een kijkje bij ons Spice Up Your Social media aanbod, via de volgende knop:

Volg jij ons al op Instagram? Volg ons via @socialonpoint.nl!

Hey, Ik ben Stefanie

Hi, mijn naam is Stefanie Lamers, food-addict en als echte millennial zie je me vaak met mijn telefoon in mijn hand. Online gebeurt het. Ik help horeca-ondernemers met het creëren van een online culinaire beleving, die volledig past bij de ondernemer en hun zaak.

Categorieën

Misschien vind je dit ook interessant…

Zet LinkedIn succesvol in voor jouw horecazaak

Zet LinkedIn succesvol in voor jouw horecazaak

LinkedIn is een zakelijk gerichte sociale media platform dat bedrijven helpt om zakelijke connecties te maken en te onderhouden. Het is dan ook een uitstekend hulpmiddel voor bedrijven om bepaalde zakelijke doelen te bereiken, maar wat kun je er nu eigenlijk allemaal...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *