fbpx

Als ondernemer is het van belang zichtbaar te blijven. Dit kan op verschillende manieren en het maken van een video is daar een van. Het kan soms best spannend zijn om een video van jezelf op te nemen, maar het is totaal niet moeilijk. In deze blog vertel ik hoe je in vier stappen makkelijk een video van jezelf opneemt. Of het nou om een vlog, een simpele story gaat of een video met deze stappen kom je professioneel over.

Stap 1. Zorg voor een omgeving waarin jij je prettig voelt

Omdat het best spannend kan zijn zo’n eerste keer jezelf filmen voor een vlog of story, is het belangrijk dat je in een ruimte bent waarin jij je prettig voelt. Voel jij je prettig in de woonkamer of juist op kantoor? Kies een ruimte waarin jij relaxed bent, want dan kom je ook relaxed over.

Stap 2. Zorg voor stabiel beeld

Stabiel beeld oogt professioneel. Heb jij dus geen statief of stabilizer, zet dan je telefoon of camera op een tafeltje met een stapel boeken. Het is belangrijk dat je camera op ooghoogte staat, zodat je in de camera kunt kijken en de kijkers écht aanspreekt.

Een statief is voor al €15,- te koop en zorgt voor een professionele uitstraling. Als jij dus meer wilt met video is het zeker de moeite waard om er een te kopen. 

Stap 3. Geluid is heel belangrijk

Naast een stabiel beeld is geluid ontzettend belangrijk. Zijn de buren aan het boren? Zorg er dan voor dat je een video op een later moment opneemt of in een ruimte gaat zitten waar dit niet te horen is. Als jouw volgers je niet kunnen verstaan, haken ze snel af. Een video voorzie je altijd in de montage van een ondertiteling en ook bij Instagram Stories is het belangrijk een begeleidende tekst te schrijven. Dit zorgt er namelijk voor dat je de video ook zonder geluid kunt kijken en jouw video ook voor dove en slechthorende goed te volgen is. 

Stap 4. Maak een klein script

Nu de basis goed staat, denk je na over een klein script. In dit script bepaal je je doel, doelgroep en vorm. Een videodoel kan bijvoorbeeld naamsbekendheid vergroten of conversie zijn, maar ook de betrokkenheid onder je volgers vergroten en inspireren. Uiteindelijk ga je aan de slag met je verhaallijn. Dit hoeft niet uitgebreid, zolang je me maar voor jezelf duidelijk hebt wat je gaat vertellen en waarom.

Zelfs voor Instagram Stories is het belangrijk dat je een verhaal vertelt met jouw stories. Een verhaal kan je vaak niet kwijt in 15 seconden, daarom is een uitgeschreven script een fijne houvast.

Een voorbeeld hiervan is:

SceneWatWaarWat ga je zeggen
1IntroKantoorVertellen wie je bent.
2Doel video: in vijf stappen naar een eigen videocontentKantoorVertellen waarom je deze video opneemt. Uitleg dat video’s maken makkelijk is.
3Sfeershot omgevingKantoor
3Stap 1 KantoorStap 1: Zorg voor een omgeving waarin jij je prettig voelt….
4Stap 2KantoorStap 2: Zorg voor stabiel beeld
5Sfeershot Laten zien hoe onstabiel beeld ervoor zorgt dat het onrustig oogt.
6Stap 3KantoorStap 3:….
7SfeershotBuitenWind & praten = no go.
8Etc.Etc.Etc.