Zanna Lyn Steultjens combineert daar haar passie voor yoga, het werken met kinderen en haar opleiding Pedagogiek. Ze nam contact op met diverse yogascholen, maar kreeg te horen dat er geen ruimte was voor kinderyoga. En daarom nam zij het heft in eigen handen en richtte zij Maanlicht Kinderyoga op.

Vertel eens over jezelf
Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met mindfulness en op mijn 17e ben ik begonnen met werken in de kinderopvang. In 2018 ben ik gaan reizen om te ontdekken waar rik mijn focus op wilde leggen in de toekomst. Na een aantal maanden reizen ontstond het idee om in Nederland een opleiding tot kinderyoga-docenten te volgen. Ik deed namelijk veel aan yoga en miste het werken met kinderen. Kinderyoga is voor mij de perfecte combinatie om het werken met kinderen en yoga te combineren. 

Waarom ben je een eigen onderneming gestart? 
Eigenlijk was ik dat helemaal niet van plan! Na het behalen van mijn Kinderyoga-opleiding heb ik verschillende yogascholen in Utrecht bericht of zij interesse hadden in kinderyoga op hun locatie. Het leek mij namelijk een fijn idee om ergens in dienst te blijven en de zekerheid hiervan te hebben. Er is helaas maar één bedrijf geweest die mij een antwoord heeft gestuurd met de mededeling dat zij geen plek voor kinderyoga hadden. Toen bleef er nog maar een optie over: ik moest voor mezelf beginnen! Achteraf is het een hele goede keuze geweest. Ik kan nu zelf de richting bepalen voor mijn bedrijf en al mijn creativiteit kwijt. 

Meddy Teddy, Zanna Yogaschool

Wie of wat inspireert jou?
Een grote inspiratiebron voor mij is de yogaschool ‘Practice’ in Bali. Hier heb ik een aantal weken iedere ochtend en avond yogales gevolgd. Door zo intensief aan yoga te doen, heb ik veel geleerd over mijzelf en yoga. 

Wat wilde je vroeger worden?
Ik heb al van kinds af aan zangles. Vroeger was het mijn grote droom om zangeres te worden. De droom als zangeres heb ik niet meer, maar zingen pas ik wel toe in mijn lessen. 

Wat is jouw ochtendroutine? 
Ik vind het lekker om ruim te tijd te hebben. Ik start mijn dag altijd met een bak koffie en daarna begin ik met wat yogaoefeningen. Als ik die ochtend ook les geef, dan sla ik de yogaoefeningen die in de les voorkomen over.

Waar sta jij over 3 jaar? 
In 2021 wil ik afstuderen, zodat ik mijn kennis over pedagogiek kan combineren met kinderyoga. Naast het geven van kinderyoga, lijk het mij ook tof om kindercoaching en mindfulness cursussen voor kinderen te integreren bij Maanlicht Kinderyoga. Sinds kort ben ik ook Wobbelyoga-docent en het lijk mij leuk om hier wekelijks les in te gaan geven. 

Mijn grote droom is om uiteindelijk een kinderyoga studio te openen in Utrecht, zodat ik altijd mijn eigen ruimte heb. Ik zou dan graag samenwerken met fysiotherapeuten. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je kinderyoga met veel andere dingen kan combineren. 

Heb je een tip voor mijn volgers?
als je een droom hebt die je wilt verwezenlijken, laat je dan niet tegenhouden door mensen die misschien niet geïnteresseerd zijn in jouw concept. 

In mijn nieuwe rubriek interview ik elke maand twee ondernemers over hun ondernemersavontuur, drijfveren en wie hen inspireert. Lijk het jou ook leuk om geïnterviewd te worden? Neem dan contact met mij op via stefanie@socialonpoint.