Giolina weet al sinds kleins af aan dat zij iets met haren en make-up wilde doen. Nadat haar contract niet werd verlengd besloot ze de sprong in het diepe te wagen én met succes. Al jaren runt zij het goedlopende bedrijf GB Hair & Makeup en afgelopen januari had ik de eer om bij haar in de stoel te kruipen voor mijn fotoshoot.

Vertel eens over jezelf 
Ik ben Giolina Braun (29 jaar). Ik ben zes jaar gelukkig getrouwd en ik ben gek op reizen en sushi! In mijn vrije tijd lees ik graag en maak ik graag een wandeling in de natuur. 

Waarom ben jij een eigen onderneming gestart? 
Het ondernemen heeft mij altijd aangetrokken. Nadat mijn contract bij mijn laatste werkgever niet werd verlengd, ben ik bij mezelf in beraad gegaan: ga ik opzoek naar en andere baan of ga ik voor mezelf starten. Door de vele ervaring die ik heb in zowel cosmetica als in diverse salons heb ik besloten om GB Hair & Makeup te starten. In het begin richtte ik mij alleen op het knippen en bruidsstyling, maar gaandeweg heb ik steeds meer mijn echte passie gevonden. Na diverse cursussen gevolgd te hebben, bij onder andere House of Orange en Session Kit in Londen, heb ik besloten om mij echt te richten op make-up en haarstyling. Bij fotoshoots zorgen voor de mooie modellen, dat is wat ik het liefste doe. Al blijft het nog steeds leuk om met bruidsstyling bezig te zijn.  

Wie of wat inspireert jou? 
Mijn inspiratie haal ik uit de natuur.  Wat mij daar zo inspireert zijn de kleurschakeringen en de structuren. In mijn werk vertaal ik dat naar jouw haar en make-up als je bij mij in de stoel komt zitten. Ik ga altijd uit van de natuurlijke schoonheid en probeer de mooie punten te benadrukken. Zo sta je zelfverzekerd en mooi voor de lens!  

Wat wilde je vroeger worden? 
Al op jonge leeftijd was ik helemaal weg van make-up en haar. Het was toen al mijn droom om mijn creativiteit in te zetten om mensen nóg mooier te maken. Ik vind het veel voldoening geven als ik positieve feedback krijg en zie dat de foto’s er mooi uitzien. Daar kan ik echt heel blij van worden. 

 Wat is de grootste les die je hebt geleerd tijdens het ondernemen? 
Als je voor jezelf werkt heb je ontzettend veel doorzettingsvermogen nodig. Ondernemen gaat niet altijd van een leien dakje. Maar als je ondanks alles wel gewoon doorgaat, merk je dat je heel veel kunt bereiken. Ik heb ook geleerd creatief te denken. Soms heb je een goed idee, maar moet je dat in de praktijk nog op een creatieve manier finetunen.  

Wat is jouw ochtendroutine? 
Ik heb een stappenplan voor mijn ochtendroutine, die bestaat uit huidverzorging, haarstyling en make-up: Reinigen: Het reinigen doe ik met een Foam Cleanser, dit zorgt ervoor dat je make-up en onzuiverheden van de huid worden verwijderd. Het zorgt er tevens ook voor dat de huidvochtigheid op peil blijft. 

– Toner: Een toner verfrist, verhelderd en egaliseert de huid. De huid is verfrist en voorbereid om de maximale uit het volgende product te halen.
Oogcrème: Hiervoor gebruik ik een gelcrème die absorbeert snel en hydrateert de huid onder het oog. Het helpt ook om de donkere kringen onder je ogen te vervagen. Als je dit aanbrengt met je ringvinger geeft dat de minste druk en is het fijner voor de huid onder je ogen. 
Dagcrème: Deze gebruik ik van Hej Organic The Allrounder. De voordelen van deze crème is dat het de huid hydrateert, balanceert, verheldert en beschermt. Ik breng de crème masserend aan op het gezicht en de nek totdat de crème goed in de huid is opgenomen. Het is belangrijk om ook elke dag de huid te beschermen tegen uv-straling, daarom gebruik ik ook The Protector van Hej Organic. 
– Vervolgens doe ik mijn make-up en haar. Met mijn make-up heb ik een signature look. De basis draag ik graag natuurlijk. Ik vind het mooi als je huid eruit blijft zien als huid. Ik doe een perzikkleurige blush op om er stralend uit te zien. Op mijn ogen maak ik gebruik van een punteyeliner en oogschaduw en tot slot gebruik ik een nude lippenstift. Mijn haar draag ik los en mijn krullen breng ik in model, zodat het mooi glanst en verstevigd. 

Waar sta jij over 3 jaar? 
Over drie jaar ben ik nog steeds lekker bezig met GB Hair & Makeup en zorg ik voor een volwaardig pakket aan diensten die een meerwaarde hebben voor mijn klanten. Ik ben bekend onder de fotografen en ondernemer, zodat ze weten dat ze bij mij terecht kunnen voor hun haar en make-up. 

Wat is de grootste misser die mensen maken bij hun haar of make-up? 
Dat zijn er wel een aantal, bijvoorbeeld teveel make-up waardoor je de ware schoonheid niet meer ziet. Of de verkeerde kleur foundation. Een kapsel dat niet past bij de gezichtsvorm of geverfd haar dat teveel afwijkt van de huidskleur.

Heb je een tip voor mijn volgers?  
Ja zeker! De tip die ik graag wil delen is hoe je de focus legt op oogschaduw aanbrengen. Een basis ook make-uplook zorgt ervoor dat je de natuurlijke vorm en kleur van je ogen accentueert. 

1. Creëer een basis voor de look. Gebruik een primer, zodat de oogschaduw goed blijft zitten en beter kleurt.  
2. Breng kleur op het ooglid aan. Gebruik een kleur die mooi bij jouw kleur ogen past. Denk aan de kleurentheorie, bijvoorbeeld: een warme kleur staat mooi bij blauwe ogen. Het geeft meer contrast, waardoor het blauw in de ogen feller wordt. 
3. Een kleur in de arcadeboog creëert een geheel met het ooglid en de rest van het oog. Het zorgt ervoor dat je meer diepte krijgt. 
4. Highlight kan je aanbrengen om een meer open blik te creëren. Dat breng je aan in de binnenste ooghoek en onder je wenkbrauw op je botje. 
5. De oog sprekender maken  kan je doen door eyeliner en mascara aan te brengen. Dit maakt de look af. 

In mijn nieuwe rubriek interview ik elke maand twee ondernemers over hun ondernemersavontuur, drijfveren en wie hen inspireert. Lijk het jou ook leuk om geïnterviewd te worden? Neem dan contact met mij op via stefanie@socialonpoint.