Andrea Koelink over haar onderneming Poppin Design

Andrea is een digital nomad. Met haar onderneming Poppin Design richt zij zich op grafische vormgeving en webdesign en reist ondertussen de wereld rond. De illustraties van mijn blogs, quotes en gifjes heeft Andrea gemaakt. Lees hier haar verhaal!

Foto Andrea Koelink

Wie ben jij?

Ik ben Andrea Koelink – een allround creative. Ik richt me op grafisch vormgeving, webdesign & het ontwikkelen daarvan en illustreren. 

Waarom ben jij gaan ondernemen?

Het fijnste van ondernemen is dat je alle vrijheid hebt. Je maakt zelf keuzes en handelt dus ook zelf, heerlijk. Door jouw beslissingen zie je, je eigen onderneming groeien en dat voelt heerlijk. Dit is ook één van de redenen waarom ik ben gaan ondernemen. Daarnaast wilde ik al sinds de middelbare school reizen. Werken en reizen leek mij een geweldige combinatie. 

Wat is de grootste les die jij geleerd hebt?

Mijn grootste les? Dat is een lastige. Er zijn zoveel leermomenten tijdens het ondernemen. Het is belangrijk dat je iets doet waar je affiniteit mee hebt. Waar je blij van wordt! Als ondernemer moet je, jezelf vaak pushen. Pushen om door te gaan, ook als het even niet lukt of eng is. Er is namelijk niemand anders die dat voor je doet. Ik ben een keer een bedrijf begonnen, omdat ik dacht dat ik dit graag wilde en moest om ik daarin afgestudeerd was. Later bleek dat het totaal niet in mijn straatje lag. Ik ging in eens met tegen zin werken en Netflixen was ook een stuk leuker dan werken. Omdat ik al mijn vrienden en familie al verteld had over deze onderneming, wilde ik niet zomaar stoppen. Er zat ook al veel geld en tijd in, dus je gaat maar door. Slecht idee. Mijn grootste les is dus: Blijf vooral eerlijk tegen jezelf en het is niet erg om te stoppen of een andere weg in te gaan.

Reizen & Ondernemen, hoe is dat nou?

Ondernemen en reizen is geweldig. Ik word er ontzettend gelukkig van. Andere landen zien, nieuwe mensen leren kennen, inspiratie opdoen en uit de dagelijkse sleur zijn. Het plan was om onbepaalde tijd naar het buitenland te gaan. Dit zijn uiteindelijk door COVID-19, 8 maanden geworden. Dus, ik heb zeker plannen om weer weg te gaan als het weer kan.

Wie of wat inspireert jou?

Ik word geïnspireerd door illusie in kunst. Denk aan kunstenaars zoals Salvador Dali, M.C. Escher en Victor Vasarely. Ook luister en spar ik graag met mede ondernemers. Ik denk dat het wij als ondernemers elkaar moet inspireren en helpen.

Heb je een tip voor mijn volgers?

Iets wat ik recent geleerd heb, is om altijd jezelf te blijven. Laat zien wie je bent, ook al is dat spannend. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *